ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΤΡΙΤΗ 14/7/2015)

Συντονιστής: Σκοπός μας, όπως φαίνεται και από το κάλεσμα, είναι να δημιουργήσουμε μια συνέλευση που να διαφέρει ως προς τα εξής από τη συνέλευση του 2011: να μην είναι ένας λαϊκίστικος-πατριωτικός χυλός και να πραγματοποιούνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται. Θέλουμε μια ταξική συνέλευση που να προωθεί τα συμφέρονται των εργαζόμενων και των ανέργων. Να συντονίζονται εδώ δράσεις που θα λαμβάνουν χώρα σε όλη την έκταση της πόλης. Αυτό προϋποθέτει μεγάλη συμμετοχή και ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους. Υπάρχουν κάποιες πρώτες σκέψεις για ομάδες εργασίας:

-Ομάδα αντιπληροφόρησης

-Ομάδα δράσεων (αυτομείωση, απεύθυνση σε άνεργους και εργασιακούς χώρους)

-Ομάδα επεξεργασίας και κατανόησης των νέων μέτρων λιτότητας

-Ομάδα επικοινωνίας με μετανάστες.

Πριν ξεκινήσουν οι τοποθετήσεις, προτάσεις κλπ. ένας σύντροφος θα μας κάνει μια σύντομη ενημέρωση για τα μέτρα που ψηφίζονται αυτές τις μέρες ως συνέχεια των προηγούμενων μνημονίων.

 

#1
Η εποχή της ανάθεσης έχει τελειώσει. Όλοι υφίστανται επίθεση (και σταλίνες και πατριώτες). Αυτοοργάνωση- Αλληλεγγύη- Αξιοπρέπεια. Η προηγούμενη συνέλευση του ’11 ήταν ένα γκρουπ θέραπι, δεν είχε εκτελεστκή δύναμη. Ας σπάσουμε τις ενοχές. Παλλαϊκή αντίδραση αύριο. Να ενισχύσουμε τις δομές αλληλεγγύης. Μαζικές παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους. Ίδια είναι τ’ αφεντικά δεξιά κι αριστερά, ν’ αντισταθούμε.

#2
Είμαι καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης και αγωνίζομαι ενάντια στον κοινωνικό καννιβαλισμό. Το σωματείο (ΕΛΜΕ) ξεπούλησε με τον χειρότερο τρόπο τον αγώνα μας. Μέχρι πότε θα δουλεύω; Τον άμεσο μισθό μου δεν μπορώ να τον ανεβάσω, αλλά μπορώ και θέλω να διεκδικήσω τον έμμεσο (αυτομείωση). Ελεύθερη μετακίνηση δηλαδή, αλλά και τρόφιμα, απαλλοτρίωση σούπερ μάρκετ κ.α. Να βγουν δράσεις από τη συνέλευση.

#3
Έχουμε μια νέα μνημονιακή κυβέρνηση και τα νέα μέτρα ψηφίζονται υπό εικονικό καθεστώς χρεοκοπίας, που δρα ανασταλτικά για κινητοποιήσεις. Ωστόσο υπάρχει οργή. Ας έχουμε τα ίδια συνθήματα όπως τότε (να φύγουν με ελικόπτερο). Να είμαστε προετοιμασμένοι για ταραχές. Να γίνει λίστα μέιλ για ενδεχόμενο καταστολής. Τα μέτρα μπορεί να περάσουν αλλά να μην υπάρχουν λεφτά και να έχουμε κυκκλοφορία ΙΟU. Να υποστηρίξουμε ό,τι νέο γεννηθεί.

#4
Πρέπει να οργανωθούν ομάδες.
1)Σύνταξης Κειμένων
2)Επικοινωνίας
3)Πανό και τεχνικά πράγματα
4)Δράσης (για παρεμβάσεις όπου κι αν γίνονται)

Να υπάρχει μια ομάδα στην απεργιακή πορεία της ΑΔΕΔΥ. Δημιουγία μπλογκ και μάζεμα μειλ.

#5
Χυλός η προηγούμενη συνέλευση του 2011. Να βρούμε τον τρόπο να προσεγγίσουμε τον κόσμο χωρίς να χάσουμε τα χαρακτηριστικά μας. Κάλεσμα για αύριο και λίστα μειλ στον εσπιβ. Την Κυριακή να καλέσουμε κι εμείς στον αποκλεισμό του συντονιστικού για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Να γειώνουμε έτσι τον αντιμνημονιακό αγώνα

#6
Μα τι υποκριτές που είναι ! Κάνω εκπομπή στην ΕΡΤόπεν, αν θέλετε διαθέτω ώρες γι’ αυτή τη συνέλευση.

#7
Τέλος οι αυταπάτες για την αριστερά. Να αξιοποιήσουμε τις δομές του κινήματος, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, να μπλοκάρουμε τα ακυρωτικά στα ΜΜΜ.
Ομάδα φοιτητών.

#8
Έχουμε στόχο την ορατότητα. Πανό πάνω από το μετρό αν γίνεται.

#9
Έχω πολλές προτάσεις:
– Παρέμβαση στα ΜΜΜ αύριο το μεσημέρι
– Να φάμε συλλογικά σε κάποια φοιτητική λέσχη.
– Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, δίπλα είναι τα Χαυτεία .
– Οργάνωση κειμένων, υλικού άρα και ταμείο.

#10
Τι ορίζοντα έχουμε; Να αξιολογηθεί η πρόσφατη κινηματική εμπειρία. Έχουν πάει καλά
1) Νυχτερινές πορείες
2) Μετροπορείες με τρικάκια και σαμποτάζ.

#11
Ας γίνει και μια ομάδα κατανόησης μέτρων.

#12
Τώρα, κι ενώ περνάει τρίτο μνημόνιο, δεν υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. Πρέπει σαν κίνημα, ανεξάρτητα από τα μέτρα, να βάλουμε ζητήματα καθημερινών αγώνων, να στηρίξουμε τους τοπικούς αγώνες. Άμα υπήρχε κίνημα βάσης στις γειτονιές σήμερα δεν θα ήμασταν τόσο λίγοι. Να αξιολογήσουμε τους αγώνες που δόθηκαν και να διασυνδέσουμε αυτούς που τρέχουν. Μπλογκ. Αφίσες στις γειτονιές και πρωτοβουλίες μέσα από την ομάδα του ο καθένας. Να στηριχθούν οι τοπικές παρεμβάσεις, όπως πχ στα Everest στη Νέα Φιλαδέλφεια, Σάββατο 09.30.

#13
Να κατεβούμε αύριο με την ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος. Να καλέσουμε στα προπύλαια δε χρειάζεται γιατί όλοι θα είμαστε αύριο το απόγευμα εδώ.

#14
Καλή η παρέμβαση στα ΜΜΜ, αλλα μπορεί κι ο καθένας να κολλάει ένα δικό του αυτοκολλητάκι. Η προηγούμενη συνέλευση είχε μεγάλα ζητήματα υλοποίησης αποφάσεων.

#15
Κάλεσμα για την Πέμπτη ξανά.

#16
Να καθοριστούν ομάδες και δράσεις.

#17
Αύριο με πανό στην πορεία και αποκλεισμός μετρό. Συγκέντρωση μετά, 18.30 εδώ.

#18
Μια πρωτοβουλία ηλεκτρολόγων μηχανικών καλούμε σε συνέλευση με στόχο να γεννηθούνε δράσεις στο πανεπιστήμιο.

Οι τοποθετήσεις έχουν ηχογραφηθεί στο σύνολό τους από τον κινηματικό σταθμό 98FM. Εκτός αυτού αδικούνται σίγουρα σ’ αυτήν την πολύ συνοπτική καταγραφή όσοι έκαναν μια πολιτική τοποθέτηση χωρίς να προχωρήσουν σε απτές προτάσεις και προτάγματα.