ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ PADRONE DI MERDA ΣΤΗΝ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Σήμερα το πρωί, 18/5, με τη λήξη της καραντίνας στην Ιταλία, η αστυνομία εισέβαλλε στα σπίτια 13 ατόμων που σχετίζονται με την πολιτική συλλογικότητα PADRONE DI MERDA (Σκατο-Αφεντικά) -χωρίς να είναι όλα μέλη της- και τα οδήγησε στο δικαστήριο. Σύμφωνα με νόμο που προέρχεται από την περίοδο της φασιστικής διακυβέρνησης, 5 από αυτά διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν την Μπολόνια εντός 24 ωρών (για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα) και σε ένα επιβλήθηκε απαγόρευση προσέγγισης του πρώην αφεντικού του και του πρώην χώρου εργασίας του.

Η δικαστική αυτή εντολή αποτελεί «προληπτικό μέτρο», επαφίεται για την έκδοσή της στην διακριτική ευχέρεια του δικαστή και είναι άμεσα εκτελεστή χωρίς δίκη. Η κατηγορία αφορά «άσκηση βίας» και «παρενόχληση» των αφεντικών στον χώρο εργασίας στη διάρκεια διαμαρτυριών για απλήρωτους μισθούς!

Είναι σαφές ότι η διαχείριση της πανδημίας από το καπιταλιστικό κράτος, τόσο στη διάρκεια της καραντίνας όσο και μετά, είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την ίδια την πανδημία. Όπως λένε και οι σύντροφοι PADRONE DI MERDA στην ανακοίνωσή τους, «Την ημέρα του νέου ανοίγματος πολλών επιχειρήσεων μετά από μήνες καραντίνας, η λέξη-κλειδί είναι η «οικονομική ανάκαμψη», αλλά το μήνυμα είναι σαφές: αυτή η ανάκαμψη αφορά μόνο τα αφεντικά. Κανείς δεν νοιάζεται για νέους, επισφαλείς και εκμεταλλευόμενους εργαζόμενους, οι οποίοι πολύ συχνά δεν έχουν δεχτεί δεκάρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου

Η συλλογικότητα PADRONE DI MERDA αποτελείται από επισφαλείς εργαζόμενους που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους αφεντικά και ιδιοκτήτες σπιτιών καταγγέλλοντας συνθήκες εκμετάλλευσης και κάθε είδους παρενόχληση. Σύμφωνα με τη συνήθη τακτική τους, πηγαίνουν στο χώρο εργασίας/κατοικίας του κάθε φορά καταγγελλόμενου (από τους ίδιους ή άλλους) Σκατο-Αφεντικού και φροντίζουν με τρικάκια, πανώ, ντουντούκα κλπ. να τους ξεμπροστιάσουν. Δεν έχουν καμιά συνδικαλιστική κάλυψη, γι’ αυτό και φοράνε μάσκες στη διάρκεια των δράσεών τους – πέρα από το γεγονός ότι η χρήση της μάσκας γι’ αυτούς συμβολίζει τη μη προσωπική διάσταση της εκάστοτε ενέργειας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε το κείμενο καταγγελίας της συλλογικότητας στα αγγλικά και ιταλικά καθώς και τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα.

https://www.ilpadronedimerda.it/