Οι συναντήσεις της Συνέλευσης γίνονται κάθε Τετάρτη στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής στις 8μμ. email: synel.syntagma@espiv.net

Σχετικά με τη συνεχιζόμενη επίθεση στη Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων από την πλατεία Συντάγματος και όσους είναι πίσω από αυτήν

Η παρακάτω καταγγελία είναι σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής μας (27/3/19) που απευθυνόταν στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής και στα πρώην μέλη της Ομάδας Αυτομόρφωσης του Κεφαλαίου (Ο.Α.) και η οποία παρατίθεται στο τέλος.

Εδώ και αρκετό διάστημα, δύο πρώην μέλη της (Ο.Α.) που έχει πλέον διαλύσει, έχουν επιδοθεί σε μια συστηματική εκστρατεία εξευτελισμού της ομάδας στην οποία ανήκαν και λασπολογίας/συκοφαντίας με ανυπόστατες κατηγορίες και ψεύδη τόσο εναντίον της Συνέλευσής μας (καθόσον 6 από τα μέλη μας ήταν μέλη της Ο.Α.) όσο και των συλλογικοτήτων που ανήκουν σ’ αυτήν (τα Παιδιά της Γαλαρίας/Κόκκινο Νήμα, Υπόγεια Σήραγγα). Διευκρινίζοντας ότι μιλάμε για όλα αυτά μόνο στον βαθμό που αφορούν τη Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων από την πλατεία Συντάγματος, θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτά τα δύο άτομα (με τη βοήθεια «προθύμων» που τους προσφέρουν ασυλία και στήριξη) έχουν κλιμακώσει τη στοχοποίηση αυτή που έχει πλέον παραληρηματικό χαρακτήρα, αποσκοπεί στο να πλήξει τα εγχειρήματά μας σπιλώνοντας με κάθε τρόπο τους συντρόφους μας και γίνεται με τους πιο θρασύδειλους και υπονομευτικούς όρους. Μάλιστα, υλοποιείται και με μεθόδους αντίστοιχες με αυτές των ασφαλιτών, όταν υπόγεια διακινούν κείμενα πλαστογράφησης των γεγονότων και ανώνυμες ψευδείς καταγγελίες με στόχο να υπονομεύσουν πολιτικά εγχειρήματα και να διχάσουν τα κινηματικά υποκείμενα. Αρχικά πληροφορούμαστε από μεμονωμένους συντρόφους που το έλαβαν ότι στέλνεται ανώνυμο κείμενο με τίτλο «Τα γεγονότα που οδήγησαν στη διάλυση της Ο.Α. για το Κεφάλαιο» και υπογραφή Μέλη πρώην Ομάδας Αυτομόρφωσης για το Κεφάλαιο σε (άγνωστο ποιες) συλλογικότητες και άτομα του α/α χώρου χωρίς να γνωρίζουμε καν ποιοι είναι οι αποστολείς του, την ίδια στιγμή που καθυβρίζονται και φωτογραφίζονται με τα αρχικά τους άτομα επώνυμων και γνωστών πολιτικών συλλογικοτήτων. Κατόπιν μαθαίνουμε από συντρόφους, τους οποίους επισκέφτηκαν, ότι οι συγγραφείς και διακινητές αυτού του κειμένου είναι οι Ε. Χ., Α. Μ., Ν. Μ. και Α.Κ. Το θράσος τους το αντλούν από το γεγονός ότι δεν ανήκουν σε καμία πολιτική συλλογικότητα και άρα νομίζουν ότι δεν θα αναγκαστούν να λογοδοτήσουν πουθενά.

Όπως λέγαμε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, τα δύο από τα τέσσερα αυτά άτομα που έχουν γράψει και διακινούν αυτό το κείμενο, η Ε. Χ. και ο Α. Μ., υπονόμευσαν κοινή έκδοση (των ΠτΓ και της Ο.Α., που αφορούσε τη συζήτηση-εκδήλωση με τον George Caffentzis, Η κρίση της κοινωνικής αναπαραγωγής στις ΗΠΑ και η πολιτική του Τραμπ) που επίκειτο να γίνει τον Δεκέμβρη του 2018. Όταν κριτικαρίστηκαν γι’ αυτό, η μία εξ αυτών δήλωσε αποχώρηση από την Ο.Α. στις 30/11/2018, ενώ ταυτόχρονα ο δεύτερος προχώρησε σε τηλεφωνικό τραμπουκισμό μέλους της Ο.Α. και των ΠτΓ. Στην άτυπη και τελευταία, όπως αποδείχθηκε, συνάντηση της Ο.Α. (11/12/2018) αδυνατώντας να χρησιμοποιήσουν πολιτικά επιχειρήματα που να δικαιολογούν τη στάση τους και καταλύοντας στην πράξη τις διαδικασίες συζήτησης, δηλαδή τούς κοινά συμφωνημένους όρους υπό τους οποίους θα γινόταν η κουβέντα, τα δύο αυτά άτομα έστησαν ένα σκηνικό έντασης με λεκτικούς τραμπουκισμούς του χειρίστου είδους. Συγκεκριμένα, ως αντιπερισπασμό για να καλύψουν την προηγηθείσα υπονόμευση του κοινού εκδοτικού εγχειρήματος, επιστράτευσαν κατηγορίες περί ύπαρξης «εξουσιαστών» και «σεχτών» μέσα στην Ο.Α. και προέβησαν σε δήθεν «αποκαλύψεις» συνοδευόμενες από ειρωνίες, φωνασκίες, πλήθος ύβρεις και προκλήσεις του πιο χαμηλού επιπέδου, οι οποίες απευθύνθηκαν σε 4 μέλη μας και μέλη της Ο.Α. (πχ. «είστε πολιτικές πουτάνες», «πολιτικοί απατεώνες», «καθάρματα» κλπ).

Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι με ευθύνη τους καταστρατηγήθηκαν με τον πλέον βίαιο τρόπο οι στοιχειώδεις, και όπως προείπαμε κοινά συμφωνημένες, διαδικασίες συζήτησης, η συνάντηση αυτή οδήγησε στη διάλυση της Ο.Α. και μάλιστα με ασύντακτο τρόπο, αφού δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν οι παρευρισκόμενοι σε μια συνεννόηση σχετικά με το υλικό, το ταμείο και το blog τους. Επιπλέον, εξαιτίας της τραυματικής και ξεκάθαρα παραβιαστικής κάθε κανόνα πολιτικής δεοντολογίας εμπειρίας εκείνης της ημέρας όπως ήταν φυσικό δεν υπήρξε καμία περαιτέρω συνάντηση.

Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στα άτομα αυτά να προβούν μέσα στους επόμενους μήνες σε αισχρές συκοφαντίες εναντίον των συντρόφων μας και πρώην μελών της Ο.Α. περί δήθεν «παρακράτησης υλικού», εκμεταλλευόμενοι επιπλέον την άγνοια τρίτων που δεν γνωρίζουν πώς είχε η κατάσταση στην Ο.Α.: όποιος γινόταν μέλος της Ο.Α. γινόταν αυτομάτως κάτοχος του νέου υλικού που αναρτιόταν στη mailing list, ενώ ταυτόχρονα μπορούσε να συμμετάσχει στην επεξεργασία του παλιότερου υλικού, αν το επιθυμούσε — διαδικασία που άλλωστε ήταν σε εξέλιξη και διακόπηκε βίαια στις 11/12/2018.

Σταδιακά οι κατηγορίες κλιμακώνονταν κατά το δοκούν περιλαμβάνοντας ακόμα και οικονομικό εκβιασμό στη βάση ψευδέστατων ισχυρισμών περί «άρνησης καταβολής δεδουλευμένων» που επινοήθηκαν για να στοχοποιήσουν τις κινηματικές εκδόσεις του Κόκκινου Νήματος, που παρουσιάστηκαν σε διευκρινιστικά μέιλ αυτών των ατόμων ως «μαγαζί» (sic), που αντλεί υπεραξία από την απασχόληση υπαλλήλων (!) εννοώντας ταυτόχρονα ότι το ελάχιστο αντίτιμο τέτοιων εκδόσεων συνεπάγεται κερδοσκοπία! Συγκεκριμένα, εργασία δακτυλογράφησης που είχε γίνει από ένα από αυτά τα τέσσερα άτομα (την Ε. Χ.) στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ο.Α. δολίως παρουσιάστηκε ως μέρος «επαγγελματικής χρηματικής συμφωνίας» με το Κ.Ν. και απαιτήθηκαν δήθεν «δεδουλευμένα», όταν, δύο μόλις μέρες πριν απ’ αυτήν την απαίτηση, το άτομο αυτό στην προσπάθειά του να πείσει τα υπόλοιπα μέλη της Ο.Α. ότι δεν έχει τίποτα εναντίον του Κ.Ν. επικαλούνταν την τρέχουσα «ανιδιοτελή προσφορά της» στο Κ.Ν. (το οποίο όμως ταυτόχρονα κατηγορούσε ως «σέχτα»!). Παρεμπιπτόντως, όσον αφορά το ταμείο του Κ.Ν., είναι γνωστό πως δεν χρησιμοποιείται μόνο για τις εκδόσεις που φέρουν την υπογραφή του, αλλά και για πλήθος κινηματικών σκοπών (όπως άλλες εκδόσεις, κάλυψη ιατρικών και δικαστικών εξόδων συντρόφων-ισσών κλπ).

Το πιο θλιβερό στην όλη αυτή άθλια ιστορία είναι ότι δεν μπορεί κανείς να εντοπίσει έναν κόκκο έστω ουσιαστικής πολιτικής διαφωνίας ή αντιπαράθεσης. Η Ε. Χ. υπήρξε για 2 χρόνια μέλος της Συνέλευσής μας από την οποία αποχώρησε τον Σεπτέμβρη του 2017, αφού οι κατηγορίες της εναντίον των 2 ομάδων που συναποτελούν μαζί με άλλους συντρόφους τη Συνέλευση (τΠτΓ και Υπόγεια Σήραγγα) ότι δήθεν την χρησιμοποιούσαν ως «έκτακτο βοηθητικό προσωπικό» αποκρούστηκαν από όλα τα μέλη της Συνέλευσης. Ένα άλλο άτομο από τους τωρινούς γυρολόγους της αθλιότητας και πρόθυμους συμμάχους της που ήταν επίσης μέλος της Συνέλευσης και τότε είχε αρνηθεί κι εκείνος τους ισχυρισμούς αυτούς, ο Α. Κ., τώρα βρίσκεται σε λυκοσυμμαχία μαζί της για λόγους εκδίκησης: ο συγκεκριμένος αποχώρησε από τη Συνέλευσή μας όταν οι επιλογές της προσωπικής του ζωής, τον οδήγησαν να στηρίξει κιόλας τις πολιτικές θέσεις της συντρόφου του-κυβερνητικού συμβούλου. Αντελήφθη μεν κι ο ίδιος ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό από εμάς, παρόλα αυτά ή μάλλον για αυτόν ακριβώς το λόγο ανέπτυξε μνησίκακη συμπεριφορά απέναντί μας. Το άτομο αυτό που υπήρξε μάλιστα μέλος των ΠτΓ/Κ.Ν. βρίσκεται στη γελοία θέση να στηρίζει ένα κείμενο όπου καταγγέλλεται η ομάδα του ως σέχτα, όσο ήταν και αυτός μέλος της, καταγγέλλοντας δηλαδή τον εαυτό του, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να μπορεί να γίνει αντιληπτό από τους εξαπατημένους παραλήπτες του λιβελλογραφήματός του.

Αντιλαμβανόμαστε ότι προφανώς η Ο.Α. είχε σοβαρά εσωτερικά προβλήματα συνοχής και λειτουργίας για να φτάσει να διαλύσει από τη συμπεριφορά ατόμων που εμφορούμενα από προσωπικά πάθη και έχοντας ταπεινά κίνητρα επιδόθηκαν σε ασκήσεις μοχθηρίας και υποκρισίας. Και μιλώντας για υποκρισία, είναι ενδεικτικό ότι δύο από τους καταγγέλλοντες γνώριζαν εξαρχής γεγονότα που τώρα δήθεν «αποκαλύπτουν» κι είχαν φιλικότατες σχέσεις στο παρελθόν με πρόσωπα στα οποία αναφέρονται. Τώρα, όμως, επιχειρούν ετεροχρονισμένα να τους δαιμονοποιήσουν για λόγους εντυπωσιασμού, παρουσιαζόμενοι ως θεματοφύλακες αξιών, χωρίς να αντιλαμβάνονται (ή υποκρίνονται ότι δεν αντιλαμβάνονται) ότι σύμφωνα με τα δικά τους επιχειρήματα είναι και οι ίδιοι «κατηγορούμενοι»! Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η επιχειρούμενη δαιμονοποίηση ανθρώπων με τους οποίους οι καταγγέλοντες ήταν (κάποιοι μέχρι σχετικά πρόσφατα) κολλητοί γίνεται καθαρά και μόνο για να υπονομεύσουν τη δική μας πολιτική δραστηριότητα και να μας συκοφαντήσουν σε τρίτους, όπως θα δείξουμε και στη συνέχεια.

Όσον αφορά την ουσία των κατηγοριών, αυτές έχουν ήδη αντικρουστεί από τους «κατηγορούμενους» συντρόφους μας απέναντι στα πρώην μέλη της Ο.Α. και απέναντι στους ίδιους τους καταγγέλλοντες και θα αντικρουστούν εκ νέου από τους ίδιους δημόσια σε δεύτερο χρόνο.

Εμείς θέλουμε να τονίσουμε ότι ο πολιτικός στόχος αυτών των επιθέσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση η ανάλυση και το ξεπέρασμα των οποιωνδήποτε προβλημάτων εμφανίζονται στις πολιτικές ομάδες (πχ φαινόμενα παθητικότητας και ακολουθισμού εντός των συλλογικοτήτων, ανισοκατανομή δραστηριοτήτων κλπ) αλλά αντίθετα, μέσω της σπίλωσης προσώπων και συλλογικοτήτων, η υπονόμευση κινηματικών εγχειρημάτων. Για του λόγου το αληθές, δεν δίστασαν να επιχειρήσουν ανεπιτυχώς να σαμποτάρουν το πρόσφατο διήμερο εκδηλώσεών μας (που αφορούσε τη συζήτηση-εκδήλωση με τους  Angry Workers of the World, Προλετάριοι/ες όλων των ταυτοτήτων ενωθείτε και… αυτοκαταργηθείτε) και να στρέψουν προσκεκλημένους συντρόφους μας εναντίον μας! Το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν με τον κινηματικό χώρο που μας φιλοξενεί, το Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής. Είναι προφανές λοιπόν ότι το μένος τους δεν στρέφεται πλέον απλά εναντίον ατόμων αλλά εναντίον της ίδιας της προλεταριακής κινηματικής δραστηριότητας.

Εφιστούμε την προσοχή των συντρόφων στις κινήσεις, τους στόχους και τις πιθανές συνέπειες της «δράσης» αυτής της αλλοπρόσαλλης παρεούλας που τον τελευταίο μήνα έχει επιδείξει εντονότερη δραστηριότητα από ό,τι στη διάρκεια όλων των χρόνων της κοινής μας πολιτικής διαδρομής, με τη διαφορά ότι τώρα πια είναι στην υπηρεσία των πιο ταπεινών και αντικινηματικών σκοπών…

Ιδιαίτερα, οφείλουμε να πληροφορήσουμε όλους τους συντρόφους ότι οι λεκτικοί τραμπουκισμοί («πολιτικές πουτάνες», «κανάγιες», «καθάρματα») έχουν κλιμακωθεί και υπάρχουν πλέον σαφέστατες απειλές σε μέιλ εναντίον μελών μας («Τσιρακι κοιμησου καλα σημερα υπερασπιζοντας αυτα τα καθαρματα γιατι απο αυριο θα εχεις αυπνιες», «να φροντίσει να αλλάξει πόλη» κλπ).

Αναλυτικότερη συζήτηση για όποιον το θελήσει, θα είναι καλύτερα να γίνει δια ζώσης.

21/5/2019

Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων από την πλατεία Συντάγματος

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς τη διαχειριστική συνέλευση του ΑΚΝ και τα πρώην μέλη της Ο.Α.

Μετά από επικοινωνία με τη διαχειριστική συνέλευση του ΑΚΝ, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Ε. και ο Α., πρώην μέλη της Ομάδας Αυτομόρφωσης του Κεφαλαίου (Ο.Α.), πήγαν στη συνέλευση του ΑΚΝ στις 8/3 και λασπολόγησαν εναντίον 3 μελών μας που συμμετείχαν και στην Ο.Α.. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω άτομα συκοφαντώντας τους συντρόφους μας, έκαναν λόγο για «άτυπες ιεραρχίες στην Ο.Α.», για «λήψεις αποφάσεων από πριν», για «ομάδα μέσα στην ομάδα», για «αρχηγική ομάδα» και εξαπέλυσαν κατηγορίες για δήθεν «παρακράτηση υλικού της Ο.Α.».

Μάλιστα, στις 25/3, η Ε., με κείμενό της στη λίστα της Ο.Α., διεύρυνε κι άλλο την υποτιθέμενη «αρχηγική ομάδα», εντάσσοντας σ’ αυτήν κι άλλο μέλος της Συνέλευσης Εργαζομένων-Ανέργων από την πλατεία Συντάγματος και μέλος της Ο.Α., κατηγορώντας τον επιπλέον για «συντήρηση κλικών» και «σεχταρισμό». 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Η Ε. υπήρξε για 2 χρόνια μέλος της Συνέλευσης από την οποία αποχώρησε τον Σεπτέμβρη του 2017 αφού οι κατηγορίες της εναντίον των 2 ομάδων που συναποτελούν μαζί με άλλους συντρόφους τη Συνέλευση (ΤΠΤΓ και Υπόγεια Σήραγγα) ότι δήθεν την χρησιμοποιούσαν ως «έκτακτο βοηθητικό προσωπικό» αποκρούστηκαν από όλα τα μέλη της Συνέλευσης.

Η Ε. συνέχισε ωστόσο να παραμένει μέλος της Ο.Α. όπου βρίσκονταν κάποια από τα ίδια άτομα που είχε κατηγορήσει τότε, χωρίς όμως να έχει κανένα πρόβλημα μ’ αυτό.

Τον Νοέμβρη, κι ενώ επρόκειτο να εκδοθεί μια μπροσούρα σχετικά με την εκδήλωση που είχε διοργανωθεί με τον George Caffentzis στο ΑΚΝ το 2017, κοινή δουλειά 2 ομάδων (ΤΠΤΓ και Ο.Α.), η Ε. αμφισβήτησε ότι ήταν κοινή δουλειά, υπονόμευσε την κοινή έκδοση και όταν κριτικαρίστηκε γι’ αυτό, δήλωσε… αποχώρηση από την Ο.Α. Σε όλες αυτές τις ενέργειές της είχε τη στήριξη του Α. ο οποίος μάλιστα έκανε τηλεφωνικό τραμπουκισμό σε μέλος μας και συγχρόνως μέλος των ΤΠΤΓ με άθλιες εκφράσεις. Στη συνέχεια, σε συνάντηση των μελών της Ο.Α. στις 11/12 στο ΑΚΝ, οι Ε. και Α., αφού δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στις κριτικές που τους έγιναν, επιδόθηκαν σε λεκτικούς τραμπουκισμούς εναντίον των 3 μελών μας (και μελών της Ο.Α. – συνολικά στην Ο.Α. συμμετείχαν έξι μέλη της συνέλευσής μας) και δήθεν «αποκαλύψεις» συνοδευόμενες από στριγγλιές, φωνασκίες, πλήθος ύβρεις και προκλήσεις του πιο χαμηλού επιπέδου (πχ, «είστε πολιτικές πουτάνες», «πολιτικοί απατεώνες», «καθάρματα», κλπ.).

Η συνάντηση αυτή οδήγησε και στη διάλυση της Ο.Α. και μάλιστα με ασύντακτο τρόπο, με δική τους ευθύνη, αφού δεν έγινε δυνατό να φτάσουν σε μια συνεννόηση σχετικά με το υλικό, το ταμείο και το μπλογκ τους. Δεν υπήρξε καμία εκ νέου συνάντηση, όπως ήταν φυσικό, διότι η τραυματική και παραβιαστική κάθε κανόνα πολιτικής δεοντολογίας εμπειρία της 11/12 ήταν αποτρεπτική για οποιαδήποτε συνεύρεση.

Στο μεσοδιάστημα, μάλιστα, ο Α. ξανατραμπούκισε λεκτικά έναν σύντροφό μας παραβιάζοντας τον προσωπικό του χώρο σε δημόσιο μέρος και έβρισε έναν άλλον σε άλλο μέλος της Ο.Α.

Σα να μην έφταναν, λοιπόν, όλα αυτά, μαθαίνουμε για τη θρασύτατη επίσκεψή τους  στη διαχειριστική συνέλευση του ΑΚΝ στην οποία είπαν όλα τα προαναφερθέντα ψέμματά τους.

Διευκρινίζοντας ότι μιλάμε για όλα αυτά μόνο στο βαθμό που μας αφορούν καθώς τον τελικό λόγο τον έχει το σύνολο των πρώην μελών της Ο.Α., θέλουμε να δηλώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι:

η λασπολογία περί «σεχτών» εντάσσεται στην επιχείρησή της Ε. και του Α. να εμφανίσουν τη συνέλευσή μας ως δήθεν υποθάλπουσα «εξουσιαστές». Επιπλέον, είναι προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και συγκάλυψης του γεγονότος ότι 1) υπονόμευσαν την προαναφερόμενη κοινή δουλειά για την έκδοση της μπροσούρας και 2) διέλυσαν την ομάδα τους. Τέλος, έχει ταπεινά προσωπικά κίνητρα και κινείται στο έδαφος ανταγωνιστικών και συμπλεγματικών συμπεριφορών·

η κατηγορία για δήθεν «παρακράτηση υλικού» από τα 3 μέλη μας είναι τελείως ανυπόστατη και επιστρατεύθηκε συκοφαντικά προς τρίτους, όπως το ΑΚΝ, για να τους εξαπατήσει καθώς δεν γνωρίζουν καταστάσεις: η Ε. συμμετείχε στην Ο.Α. από το 2013 και κατέχει, όπως πολλά άλλα μέλη, τη συντριπτική πλειοψηφία του υλικού της ομάδας. Θα μπορούσε να της επιστραφεί η κατηγορία ότι αυτή «παρακρατά» υλικό της ομάδας της, αν ήθελε καμιά να καταντήσει τόσο γελοία και άθλια όσο αυτή· 

η συνέλευσή μας στηρίζει τα μέλη της ενάντια στις λασπολογίες και τους τραμπουκισμούς και θα συνεχίσει έμπρακτα να αποδεικνύει ότι τα πολιτικά εγχειρήματα δεν μπορούν να πληγούν από ψευδοπολιτικές συμπεριφορές και προσωπικά πάθη. Δεν θα ανεχθούμε καμία μάτσο συμπεριφορά και καμία απειλή!

27/3/2019,

Συνέλευση Εργαζομένων Ανέργων από την πλατεία Συντάγματος