Η παρουσία της Συνέλευσης Εργαζομένων-Ανέργων της Πλατείας Συντάγματος στην απεργιακή κινητοποίηση στις 4-2-2016

Στην απεργία της Πέμπτης 4-2 ενάντια στην επιβολή του νέου αντιΑσφαλιστικού νομοσχεδίου που «διαπραγματεύεται» η αριστερά του κεφαλαίου με τους δανειστές του ελληνικού κράτους, η Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων της Πλατείας Συντάγματος κινήθηκε σε δύο επίπεδα:

Μια ομάδα μοίρασε προκηρύξεις και δωρεάν μπροσούρες «Σκοτώνουν τα Άλογα» στο Πολυτεχνείο και έγραψε συνθήματα κατά τη διάρκεια της πορείας.

Μια άλλη ομάδα πραγματοποίησε με επιτυχία και ανταπόκριση από κάποιο κόσμο τη γνωστή μικροφωνική πάνω στη πλατεία. Παρά τα ισχυρά δακρυγόνα που μας έπνιξαν και την παρουσία της αστυνομίας στην πλατεία, κρατήσαμε τη θέση μας και τη μικροφωνική ανοιχτή καλώντας τον κόσμο να μην εγκαταλείψει την πλατεία και το χώρο μπροστά από τη Βουλή. 

Μάταια βέβαια γιατί δεν υπήρχε καμία άλλη πολιτική ή συνδικαλιστική συλλογικότητα που να παρέμεινε. Οι εντελώς περιορισμένες και σύντομες συγκρούσεις γύρω και μέσα στην πλατεία Συντάγματος δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελούν επαρκή εξήγηση για τη βιαστική αποχώρηση χιλιάδων διαδηλωτών-απεργών.

Η μικροφωνική παρέμβαση έληξε γύρω στις 4.

Συνεχίζουμε!

Γενικευμένη επίθεση ενάντια στο κεφάλαιο & το κράτος τουsyntagma_apergia